Familjeliv, välgörenhet och löpning…

…det är tre stora delar i mitt liv. Jag har aldrig varit en sportkille så att löpning blev en av dessa tre är lite oväntat för många.

Jag är gift med Linda, vi bor i ett hus i Jönköping tillsammans med våra fem barn. Det var när jag började arbeta på barnrättsorganisationen Erikshjälpen 2017 som intresset för löpningen startade. Jag startade en insamling för barn i katastrofer där jag satte två insamlingsmål: Om jag nådde 5000 kr så skulle jag springa en halvmara och blev det 10 000 kr skulle jag springa ett helt maraton. Jag insåg ganska snabbt att det skulle bli en helmara då insamlingen gick väldigt bra. För att klara springa en helmara krävs en del träning, det var under denna period jag fastnade för det.

Jag är redan resultatinriktad från mitt arbetsliv och när jag såg att målsättning gav resultat i träningen så fick jag mersmak. Efter första maran som sprangs 2017 har det blivit många fler.

Nu har jag tagit det steget vidare och är med som ledare för Runacademy i Jönköping där jag varje vecka är med och coachar och peppar många löpsugna personer som vill utvecklas i sin löpning.

Jag vill ständigt utvecklas och har fortfarande många mål som jag inte nått, men det kommer…

Daniels meriter

Diplomerad löpcoach

10 km 38:18 Jönköpingsmilen 2020

21,1 km: 1:31:09 Stockholm Halvmarathon 2019

42.2 km: 3:19:48 Berlin Marathon 2019